De omgeving

Het landelijke dorpje Klarenbeek ligt in het groene hart van de Stedendriehoek, Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Een ideaal uitgangspunt voor het maken van uitstapjes naar onderstaande attracties, musea en bezienswaardigheden. Na afloop van deze bezoeken zult u enigszins moe en “hongerig” zijn van alle indrukken. Wij staan voor groepen vanaf 20 personen graag klaar om u te verwennen met een heerlijke maaltijd of lekker drankje!

Alle onderstaande informatie kunt u natuurlijk ook vinden op de website van vvv-voorst/twello

Klarenbeek

De Havikshof
De havikshof is een vier seizoentuin, voorzien van een waterpartij en diverse mogelijkheden om even ongestoord van een stukje rust te genieten. Tevens zijn er diverse roofvogels te bezichtigen. De tuin is van 1 april tot 1 november op zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus is de tuin dagelijks geopend. Buiten het seizoen om is de tuin op afspraak te bezichtigen. Ieder najaar zijn er speciale herfstweekenden ( Indian Summer ). Op deze dagen kunt u genieten van de spectaculaire metamorfose van de tuin, welke van groen naar rood/oranje verkleurt. Ook in de herfstvakantie is de tuin de gehele week geopend van 12.30 tot 16.00 uur. Rondleidingen door de tuin voor bijvoorbeeld, tuinclubs kunnen ook worden verzorgd. Ook is de tuin uitstekend geschikt voor bruids-en fotoreportages. Wilt u nader kennismaken met de roofvogels dan kan dit op afspraak. Voor groepen worden er demonstraties verzorgd. U kunt dan van dichtbij meemaken hoe de valkenier met zijn vogels omgaat en de kneepjes van het vak zien. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met: Tjipke en Annie Zuidema, Oudhuizerstraat 36a, 7382 BT KLARENBEEK, telefoon 055-3012798.

Het Beekbergerwoud
Wandelpad grotendeels over vlonders. Uitkijktoren. Parkeerplaats aan de Woudweg, tegenover opslag de woudhof.

Molen de Hoop
Geopend zaterdag van 09.00 – 16.00 uur
www.dehoopklarenbeek.nl

Het Broecksehof
Voor informatie: 055 – 3011001
www.broecksehof.nl

Bussloo, recreatiegebied, water en strand
www.rgv.nl

Loenen

Schaapskooi in de loenermark

de Middelste Molen
Papierfabriek de Middelste Molen aan de Loenense molenbeek produceert al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog in oude staat bewaard is gebleven. Tot op heden produceert de Middelste Molen op authenthieke wijze nog allerlei soorten papier en is het mogelijk voor groepen en individuele bezoekers dit proces van nabij te aanschouwen. Naast een molenaar zijn vele vrijwilligers werkzaam in de molen, die zorgen voor rondleidingen maar ook voor de techniek en productie. Voor jong en oud zijn er ook leuke workshops te volgen.
www.demiddelstemolen.nl

Lieren/Beekbergen

Veluwsche stoomtrein
www.vsm.vdirect.com

Apeldoorn

Apenheul
www.apenheul.com

Koningin Juliana Toren, attractiepark
www.julianatoren.nl

Paleis het Loo
www.paleishetloo.nl

Veluwe

Het Nationaal Park de Hoge Veluwe
www.hogeveluwe.nl

Het Nederlands openlucht museum
www.openluchtmuseum.nl

Burgers Zoo
www.burgerszoo.nl